PODPORUJEME NOVINÁŘKY NA SLOVENSKU

Nevybíravé slovní útoky, výhrůžky násilím, někdy i smrtí, sexuální obtěžování. Tomu všemu čelí novinářky po celém světě. Dnes, kdy slavíme Mezinárodní den žen, se chceme postavit zejména za naše kolegyně na Slovensku.

V téhle, nám blízké zemi se po nástupu vlády Roberta Fica situace prudce zhoršila. S rozhořčením sledujeme, jak jsou profesionálky ve svém oboru soustředěnými vnějšími útoky vytlačovány ze svých redakcí.

Konkrétně za všechny zmíníme případ výborné novinářky Zuzany Kovačič Hanzelové, která se nedávno stáhla z moderování politických rozhovorů a debat. Slovní útoky vládních představitelů, které posilují vliv agresorů ve veřejném prostoru, nejen zahltily Zuzaninu emailovou schránku nenávistnými komentáři, ale vyústily dokonce i ve fyzický útok na její osobu.

Je nezodpovědné a velmi nebezpečné, ba i trestné, podněcovat ve veřejnosti nenávist vůči určitým lidem jen proto, že dobře dělají svou práci. Potom, co Slovensko zažilo vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, víme velmi dobře, k čemu může podobná politická zvůle vést.

Ženy v médiích stojí na straně svých slovenských kolegyň. Myslíme na vás a jsme tu i pro vás.

Previous
Previous

PŘIJĎTE S NÁMI OSLAVIT VÝROČÍ!

Next
Next

BÝT NOVINÁŘEM A NOVINÁŘKOU V ČESKU