A EDITORKU MÁTE?

Editorská práce je v médiích často neviditelná, přehlížená, málo oceňovaná a hlavně – velmi náročná. Editorky a editoři ručí za kvalitu publikovaných materiálů a málokdo z koncového publika to vůbec tuší. Jsou to lidé, kteří často určují agendu, rozhodují o tom, jaký obsah “půjde ven”.

I na těchto klíčových pozicích je ale v českých zpravodajských médiích velmi nízké zastoupení žen. Proč tomu tak je a jaké další problémy kvůli tomu v redakcích vznikají?  Co dnes znamená být editorkou? A jak se do toho všeho propisuje věk a odlišná zkušenost? P

V panelové diskusi, kterou pořádáme společně s Klubem reportérů a reportérek Syndikátu novinářů ČR, budou na tyto a další otázky odpovídat novinářky, které na editorských pozicích působí: Irena Hejdová (Deník N), Karolína Kašparová (Český rozhlas), Eliška Dokulilová (Spotlight Aktuálně.cz) a Jana Záhorková (Česká televize). Debatu moderují Eva Soukeníková a Dominika Píhová.

Těšíme se na vás ve středu 21. února od 18:30 ve Skautském institutu na Staromáku (sál Minuta). RSVP není tentokrát nutné, prostě dorazte!

Pozvánka ke stažení



Previous
Previous

BÝT NOVINÁŘEM A NOVINÁŘKOU V ČESKU

Next
Next

JAK VYUŽÍT AI V NOVINÁŘSKÉ PRÁCI?